нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Биткойнът отново тръгна надолу

Снимка: Guliver / Getty images

Биткойнът възобнови движението си надолу тази сутрин, като криптовалутата е на път да регистрира най-лошата си седмица от месец март насам, поставяйки под съмнение перспективите пред пазара, пише Блумбърг.

Към 10 часа българско време цената на биткойна се понижи до 34 982,33 долара, което е спад от 3,9% за последните 24 часа, сочат данни на  coindesk. Най-популярната криптовалута достигна рекордна стойност от близо 42 хил. долара на 8 януари.

Резките колебания в цените на биткойна напомнят за декември 2017 г., когато достигнатите от дигиталната монета рекордни нива бяха последвани от тежък срив. Привържениците на биткойна обаче са категорични, че ситуацията сега е различна, тъй като се наблюдава по-голям интерес към критовалутата от страна на институционалните инвеститори. Много смятат, че биткойнът може да бъде хедж срещу инфлацията.

Наскоро от JPMorgan прогнозираха, че биткойнът може да достигне до 146 хил. долара. Стратези от инвестиционната банка банка обаче поясниха, че това може да се случи само ако криптовалутата стане значително по-малко волатилна.

още по темата
още от Финанси