нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Биткойнът - предвидливата инвестиция

Снимка: Guliver / Getty images

Купувайте биткойн като хедж срещу  бъдещата инфлация. Това заяви инвеститорът и xeдж фoнд мeниджъp Πoл Tюдop Джoyнc, след като наскоро криптовалутата достигна най-високото си ниво от юли 2019 г. насам, предаде Бизнес Инсайдър.

Хеджирането представлява инвестиционна стратегия, целяща да намали риска от отрицателна динамика на цените.

От началото на месеца цената на най-голямата криптовалута нарасна с над 20%  и наскоро преодоля прага от 13 хил. долара.

След федералният резерв на САЩ демонстрира готовност да премине над обичайната цел от 2%, биткойнът стана много привлекателна инвестиция, каза Джоунс, като прогнозира още по-голямо покачване на стойността на криптовалутата.

Той също така оприличи залагането на биткойн в момента като инвестирането в акции на Google или Apple в началото на живота на тези компании. „Криптовалутата има подкрепата на много, много умни хора“, добави той.

Поскъпването на биткойна бе подкрепено и от новината, че PayPal ще позволи на потребителите си да купуват, продават и държат криптовалути след няколко седмици. В началото на месеца Square направи инвестиция в биткойн на стойност 50 милиона долара, а през август Fidelity пусна първия си насочен към биткойн фонд през август.

 

 

 

още по темата
още от Финанси