Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Изчислете колко пари давате на държавата всеки месец

100

Питате се колко пари месечно ви удържа държавата? Колко ви струва всеки един данък? Кога хипотетично спирате да работи за държавата? На тези въпроси можете вече да си отговорите бързо и лесно. Институтът за пазарна икономика пусна обновената версия на специализираната страница „Моите данъци” – kolkodavam.bg

Сайтът позволява на всеки работещ българин, на база своята заплата и потребление, да изчисли данъците, които плаща на държавата. Платформата на ИПИ дава възможност на всеки да види личната си данъчна тежест и да генерира личната си „Разходна бележка”, която показва как държавата харчи събраните пари. Новите елементи на сайта са:

- Разбивка по данъци, която показва колко ви струва всеки един отделен данък;

- Сравнение със средните годишни данъци на работещия българин, което показва как стоите спрямо моделирания от ИПИ средностатистически работещ българин;

- Личен ден на данъчна свобода, който показва чисто хипотетично кога спирате да работите за държавата и започвате да работите за себе си.

Наред с тези нови функционалности, сайтът „Моите данъци” вече предлага и абонамент за специалния Бюлетин за ранно известяване при данъчни промени, който ще известява своите абонати за планирани данъчни промени и ще ги държи в течение с инициативите за по-ниски данъци в страната. Припомняме, че през последната години тенденцията е данъците да се покачват, в т.ч. през текущата 2018 г.

още от Финанси
19
Събота
Януари