Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Великобритания отзовава 23 руски дипломати заради отравянето на Сергей Скрипал

100

Снимка: Guliver / Getty Images

Британският премиер Тереза Мей заяви, че Великобритания ще изгони 23 руски дипломати в отговор на отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Южна Англия, предаде „Ройтерс“

Мей допълни, че това е най-голямото експулсиране на дипломати от Лондон за последните 30 години и обеща да въведе нови мерки за засилване на защитата на Великобритания срещу враждебни дейности от други страни, да замрази руски държавни активи, които представляват заплаха за сигурността на британските граждани, и да преразгледа участието на страната в Световното първенство по футбол в Русия през лятото.

Русия, която многократно отрече да има каквото и да е било участие в отравянето, отвърна че Великобритания трябва да очаква реципрочен отговор за своите действия.

По-рано днес САЩ, Германия и Франция, предупредиха Москва със сериозни последствия, ако се окаже замесена в престъплението. 

66-годишният Скрипал и неговата 33-годишна дъщеря Юлия продължават да са в критично състояние, след като на 4 март бяха открити в безсъзнание на пейка пред търговски център в град Солсбъри.

още от Горещи точки
20
Събота
Април