нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 19 до 25 октомври

Снимка: Shutterstock

Луната влиза в двуседмичен период на нарастване – време, подходящо за нов старт, активност и действие. Тези, които отдавна се подготвят за промяна в живота си, могат да насочат усилия към реализиране на целите. При някои новото е назряло и е ясно, посоката е определена, а други ще се нуждаят от още яснота. Да не забравяме, че Марс все още е ретрограден, а към него с ретро движение се присъедини и Меркурий. Възможни са препятствия и трудности в реализиране на плановете.

Периодът е по-благосклонен  за знаците: Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей.

Кардинални промени настъпват при родените под управление на знаците: Овен, Рак, Везни и Козирог.

До 23 октомври слънцето е в знака Везни. Това са последните възможни дни за осъзнати действия към  постигане на баланс в една или друга област. Предстои една от най-важните седмици, през които в максимална степен може да повлияете на вашият  социален статус, а посоката ще се определя от близките взаимоотношения, опиращи се на подкрепата.  

Необходимостта от сигурност в една или друга област е повишена. Добра е тенденцията за стабилизиране на връзките, подобряване на финансовите резултати.

С преминаването на слънцето в знака Скорпион от 23-ти октомври  до 21-ви ноември ще се повиши градусът на напрежението, кризисните ситуации ще се изострят, а конфликтността и  стремежът към налагане и контрол ще бъдат все по-явни. Това е най-подходящото време за промяна и трансформиране на стари програми, партньорства, ситуации, изчистване от всичко излишно.

Преосмисляне, ревизиране на вътрешните ценности и приоритети, на отношението  към собствените пари и към парите на другите.

Засилва се необходимостта от подкрепата във всяка нейна форма: морална, финансова, физическа, и стабилността.

* Ретроградният  Меркурий поставя необходимостта от ревизиране на действията, идеите, убежденията, мислите в сферата през която транзитира (преминава) през вашия хороскоп.

Ключова дума за периода е трансформация с цел подобряване.

ОВЕН

Вашата лидерска същност през този период ще се прояви в голяма степен. Тези от вас, които са наясно с това, което искат да започнат, сега е моментът да го направят. Най-важната промяна е свързана с вашите партньорски отношения. Вероятно сте приключили с онези от тях, които нямат перспектива, а тези, които сте запазили ще търпят трансформация, развитие и задълбочаване. Ако все още търсите посоката в периода на ретрограден Меркурий ще се наложи да проявите воля и търпение, да си изясните целите. До вас ще достигат нови идеи и бизнес предложения, възможности, свързани с разширение и разгръщане на дейността. Основен фокус поставете върху финансовото си състояние, действайте в посока увеличаване и стабилизиране. Предпазвайте се от неразумни и рисковани сделки. Ако имате заеми или кредити, постарайте се да ги върнете.  Старайте се да вложите енергията си в правилните за вас неща. Избягвайте агресивно и нападателно поведение, то може да ви донесе сериозни загуби.

ТЕЛЕЦ

До голяма степен събитията през седмицата ще се активират от вашите партньори и взаимодействия с тях. Ретрограден Меркурий ще ви накара да преосмислите връзките си, да приключите с тези, които са съществували формално и да оцените други, които са се доказали с времето. Желанието ви за промяна, за постигане на свобода в действията ви, начина на живот е силна, а  нетърпимостта ви се увеличава. Вътрешното ви неудовлетворение  може да доведе до нежелани ситуации, свързани с партньорските ви  отношения лични или делови. Преценете добре какво искате и бъдете последователни в действията си. Подкрепата от страна на вашите партньори  ще се отрази стабилизиращо на финансовото ви положение. Бъдете активни и отстоявайте смело своите позиции, цели и стремежи, свързани с бъдещето ви развитие. Предпазвайте се от прибързани постъпки, импулсивно поведение и изблик на гняв. Погрижете се за здравето си.

БЛИЗНАЦИ

 Това, което сте започнали, продължава да се развива. Тази седмица е съществена за вас, съберете мислите си - ретрограден Меркурий е възможно да отправи провокации към вас. За да се справите подредете приоритетите си, заложете на дар словото си, събирайте информация, провеждайте разговори, за да постигнете в максимална степен това, към което се стремите.  В първите дни от настоящата седмица вниманието ви ще бъде ангажирано с основната ви дейност, социален статус или кариерно развитие.  Социалната ви активност расте, но пред вас стои необходимостта от довършване на започнати дейности или проекти в по-ранен етап или изясняване на отношения с колеги и шефове. Възможно е да не ви разберат правилно,  това ще внесе хаос в работния ви ритъм. Не се отказвайте и преговаряйте за приоритетните си позиции. Избягвайте финансовите рискове, покупки над вашите възможности или теглене на кредити. Насочете усилията си към стабилизиране на съществуващото финансово положение с тенденция разширяване и нови източници на доходи.  Бъдете креативни и действайте.  Доверете се на подкрепата, която получавате, обединете усещания и разум, за да постигнете това, което искате.

още от Хороскоп