Русенски бизнесмен с нестандартен подход срещу безработицата

Русенски бизнесмен с нестандартен подход срещу безработицата

Русенски бизнесмен с нестандартен подход срещу безработицата

Бизнесмен от Русе лансира нестандартен подход за борба с безработицата. За да се намерят квалифицирани кадри за различните браншове, където има недостиг на работна ръка, той предлага да се осигурят условия за преместването в Русе на цели семейства.

Идеята е на бизнесмена Мартин Йорданов, който работи в модната индустрия вече 25 години. „Винаги имам един и същ проблем, пазари - като намеря пазарите, трябва да намеря работна ръка, като намеря работна ръка, трябва да я обуча и това е 25 години”, обясни за bTV бизнесменът.

В момента фирмата му, която има пазари в цяла Европа, развива супермодерна производствена линия. Търси да назначи 200 души. Готов е да им помогне с всичко по преместването в Русе.

 „Ако трябва, ще организираме транспорта, защото да наемеш камион или каквото и да е, това е сложно, да намерим жилище, където ще живеят, да намерим банка, където да се регистрират, училища, където да учат”, обясни Йорданов.

В Русе от години липсват квалифицирани кадри за шивашкия бранш. „Имаме около 30 трайно незаети работни места в шивашката индустрия. Ежемесечно средно се обявяват около 100 до 120 работни места, от които удовлетворяваме примерно около 80-90”, обясни директорът на Бюрото по труда в Русе Баки Солак.

През следващата седмица по инициатива на русенския бизнесмен и общината ще се организира среща на различните индустрии, за да потърсят начини за насърчаване на развитието на бизнеса и намирането на работна ръка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ