нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Лидл България сред най-желаните работодатели за втора поредна година

За втора поредна година Лидл България е най-желаният работодател сред хранителните вериги у нас. Това сочат резултатите от ежегодните проучвания сред работещите и студентите в страната – Employer of choice и Graduate Survey. В тях са взели участие общо 13 922 души – 8092 от тях са работещите, участвали в проучването Employer of Choice, а 5830 са анкетираните студенти в Graduate Survey. И двете групи определят Лидл България като най-желан работодател сред хранителните вериги. Така компанията за пореден път затвърждава позицията си на доказан и предпочитан работодател в своя бранш.

Това е висока и важна за нас оценка, особено днес, когато кризата с COVID-19 безспорно оказа влияние върху това, което хората търсят и ценят на работното място.", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Добрата репутация на бранда, качеството на продуктите и услугите, които компанията предлага, финансовата й стабилност, както и възможностите за обучение и развитие са сред най-високо оценените преимущества, които привличат служителите, сочат резултатите от проучването Employer of choice, проследяващо именно нагласите на работещите в страната. Интересно е и как реагират студентите в променената ситуация. Според другото проучване – Graduate Survey, в което са анкетирани студенти от всичките 51 университета у нас, както и българи, учещи в чужбина – младите хора търсят повече сигурност в добре познати брандове, като изключително високо ценят и възможностите за развитие, обучение и растеж, които ще получат.

Във всяка една от тези области Лидл България следва и прилага редица устойчиви практики. Освен че е световно утвърден и доказан бранд, с присъствие в 32 държави, Лидл България осигурява сигурност и стабилност на своите служители, като предлага едни от най-високите възнаграждения в страната. Изключително разнообразни са и възможностите за развитие и квалификация, които намират изражение и в конкретни цифри – 61% от ключовите мениджърски позиции са заети от вътрешни кандидати, развили се в компанията. Веригата инвестира изключително много усилия и средства и по време на кризата с COVID-19, което отново затвърди образа й на отговорен работодател и доказа, че сигурността и безопасността на нейните служители наистина са траен основен приоритет за компанията.

още от Job Мениджър