Софийската опера с рекордни онлайн продажби на билети

Софийската опера с рекордни онлайн продажби на билети

Софийската опера с рекордни онлайн продажби на билети

Софийската опера и балет има рекордни онлайн продажби на билети за представленията й през 2016 г. Купените онлайн билети са били близо 1/3 (27%) от всички нейни продадени билети през годината и са 17 пъти повече на брой спрямо 2012 г., отчитат от музикалната институция. 

За увеличението основна роля има въведеният чрез ePay.bg онлайн модул за продажба на операта. След регистрация и плащане клиентът получава имейл с електронен билет, който няма нужда да бъде разпечатван. Преди представлението на входа се показва само прикаченият файл от имейла, директно от екрана на смартфона.

„Тази система не само е модерна и технологична. Чрез нея ние се опитваме да насърчим любителите на операта да мислят повече за природата, като не купуват хартиени билети и не разпечатват електронни или ваучери. Иновацията има и още един ефект – забелязва се значителен ръст на чуждестранната ни публика, както и на посетителите от България на възраст между 18-45 години“, коментира заместник-директорът по административните въпроси Христина Станева. С нейната активна роля услугата е въведена през миналата година.

В момента се работи по мобилна версия на сайта на Софийската опера и балет. “Скоро театърът ще има и собствено мобилно приложение, което ще дава информация за програмата и представленията. С тези нововъведения амбицията ни е и през 2017 г. отново да имаме ръст в онлайн продажбите“, споделя Христина Станева.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ