нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Джеф Безос за "баланса" между работата и личния живот

Снимка: Guliver / Getty Images

През последните години сме атакувани от фразата "постигане на баланс" между работата и личния живот - в бизнес говоренето и в литературата. Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос обаче не я харесва. 

На скорошно събитие, на което бяха домакини издателство "Аксел Шпрингер" и главният редктор за Америка на сайта Business Insider Алисън Шонтел, Безос посочи, че дава специален съвет на всички служители в компанията си по отношение на това

Той вярва, че неговите нови служители трябва да спрат да се опитват да постигат така наречения "баланс" между професионалния и личния живот, защото това подсказва задължителна размяна между двете. Милиардерът обяснява също, че си представя по-холистична връзка между работата и живота извън офиса. 

Безос и преди е споделял, че има по-нетрадиционен подход към работата. За навиците му е известно, че той продължава да отделя време за закуска със семейството си всяка сутрин, не си настройва алармата за събуждане преди да си е легнал в леглото, насрочва изненадващо малко за позицията си бизнес срещи и все още отделя по няколко минути ежедневно, за да мие съдовете си. 

Според него съветът за търсене на баланс между работата и семейството е погрешен, защото внушава че задължително едното е за сметка на другото.

"Хармонията между работата и личния живот е нещо, на което аз се опитвам да науча младите ни служители и всъщност и старшите мениджъри в Amazon. Но особено хората, които сега идват на работа", казва той.

Продължава на страница 2.

още от Лица