Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Какво правят успешните лидери през уикенда. Правят каквото трябва

Снимка: Shutterstock

Успешните лидери наистина обичат своята работа, което означава, че те прекарват дълги часове в офиса и влагат огромни усилия в постигането на желаните от тях резултати. Както всички знаем обаче, човек трудно може да поддържа за дълго време високо темпо и качество на работа, независимо от това колко е мотивиран. Всеки лидер се нуждае от време за почивка, за да избегне бърнаута. В моята работа като коуч аз винаги насърчавам лидерите, с които работя, да използват уикендите като времето, в което да възстановят силите си и да се подготвят за следващата работна седмица.

Ето и някои от най-добрите навици, на които успешните лидери разчитат през своите уикенди:

1. Изключват се напълно от външния свят

За много лидери уикендът е времето, когато те могат да си позволят да се изолират напълно от случващото се около тях. В нашия постоянно свързан свят, имаме нужда да се „изключим от мрежата“, за да изясним мислите си и да намерим минутка спокойствие.  Оставете телефона и компютъра за няколко часа, изключете външния свят от мислите си и опитайте отново да се свържете със себе си.

2. Четат

Голяма част от най-успешните лидери са запалени читатели, а това прави уикендите перфектното време за наваксване с някои статии и книги, които по една или друга причина са останали на заден план. Бонус точки носят материалите и книгите, които са интересни и предизвикателни за вашето въображение, но нямат нищо общо с работата ви.

3. Прекарват време с близките си

Много лидери използват уикендите си, за да прекарат повече време с най-важните хора в техния живот. Уверете се, че всяка седмица отделяте време за онези хора, които значат най-много за вас.

още по темата
още от Лидерство