Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Били Айлиш в конкуренция с Ариана Гранде за най-добър изпълнител на Европейските награди на MTV

Феноменът от Z поколението, Били Айлиш. Снимка: Guliver/Getty Images

Били Айлиш в конкуренция с Ариана Гранде за най-добър изпълнител на Европейските награди на MTV

Явлението на годината – 17-годишната Били Айлиш е прекият конкурент на изпълнителката с най-много номинации за Евроейските награди на  MTV Ариана Гранде.

Те ще бъдат връчени довечера в Севиля, съобщи Контактмюзик.

Ариана Гранде е начело сред номинираните с цели 7 номинации: за най-добър изпълнител, най-добро видео - "Thank u, next" и най-добра песен - "7 Rings".

 

 

Гранде е с номинации също за наградите за най-добър изпълнител на живо, най-голяма фенска маса, най-добър поп изпълнител, най-добър американски изпълнител. Били Айлиш е с 6 номинации и се бори за награди в категориите за най-добро видео и най-добра песен за "Bad Guy", най-добър нов изпълнител, най-голяма фенска маса, най-добър американски изпълнител.

 

 

С по 6 номинации са и Шон Мендес и  Лил Нас Екс

Хитът "Old Town Road" на Лил Нас Екс е предложен за отличията за най-добро видео, най-добра песен и най-добро сътрудничество за версията с Били Рей Сайръс. Той се съревновава също за наградите за най-добър нов изпълнител, най-добър външен вид и най-добър американски изпълнител.

 

 

Шон Мендес е с номинации за най-добър изпълнител, най-добра песен и най-добро сътрудничество за "Senorita" с участието на Камила Кабело, най-добър поп изпълнител, най-голяма фенска маса и най-добър канадски изпълнител.

 

 

За първи път тази година ще бъде връчена и наградата „Рок икона“, а първият й носител е Лиъм Галахър от „Оейзис“.

още от Любопитно