Затвори

Експерт: Не дръжте шоколада в хладилника

Shutterstock

Шоколадовите изделия никога не бива да се слагат в хладилник, категоричен e кулинарният експерт Люк Оуен Смит. Ако сложите в хладилника този сладък ежедневен продукт, той „става груб и губи от вкусовите си качества”, твърди специалистът.

14 храни, които не трябва да се държат в хладилника

„Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата му”, обяснява Люк Оуен Смит, цитиран от Дарик. И допълва, че шоколадът трябва да се пази на „хладно, сухо и тъмно място”.

Проблемът при ниските температури се състои в това, че кристалите на захарозата в шоколада излизат на повърхността и образуват неприятен бял цвят. В резултат на това шоколадът губи своя естествен вкус, а вие имате чувството, че ядете „вчерашни остатъци”.

Съхранението на картофите в хладилника може да е опасно за здравето

Без съмнение шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Цитат на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.06.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 20.06.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.69527
0.589877
CNY
10
2.60941
3.83228
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22562
0.449313
RUB
100
2.65657
37.6425
USD
1
1.68926
0.591975