Затвори

Качествата на идеалния мъж според учените

идеалния мъж

Набола брада, домашен любимец и чувство за хумор.

Снимка: Shutterstock

Идеалният мъж – мускулест, мъдър като старец, но млад на външност и смел като воин, живее само във филмите и интернет. Всеки има собствени критерии за мъжка красота, но учените не спират да се опитват да открият как изглежда идеалният мъж – поне що се отнася до мнението на мнозинството. Ето някои от изводите, до които са стигнали.

Дебели вежди и квадратна брадичка

Това са класическите белези на мъжественост. Жените предпочитат мъже с такива черти, когато търсят дълготрайни връзки.

Брада

В едно изследване жените е трябвало да сравнят мъже с различна степен на лицево окосмяване – гладко избръснати, с леко набола брада, с гъсто набола брада (около десети ден след бръснене) и с гъста брада. Най-предпочитана се оказва десетдневната брада, която участничките в изследването свързват със зрялост и мъжественост.

Белези

Учени показват на група жени снимки на мъже с и без белези по лицето. Белезите правят мъжете по-привлекателни. Някои участнички в изследването предполагат, че раните са резултат от насилие (в действителност, са в резултат на Фотошоп). Още повече, раните от куршум предизвиквали повече интерес, отколкото раните от, да речем, падане от колело.

Възраст

Ако една жена трябва да избере между красив мъж и същия мъж, но малко по-възрастен, тя избира втория вариант. Хората стават по-мъдри, по-уверени и по-независими с възрастта. Възрастта на мъжете не се отразява върху плодовитостта им (това зависи от начина на живот), което от еволюционна точка означава, че жената не рискува, като избира по-възрастен партньор. Учените наричат тази зависимост „ефект на Джордж Клуни“.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йонуц Фаркаш, регионален мениджър за България, Албания, Македония и Косово на Schneider Electric

Снимка: Юлиян Донов

Теофил Петров е изпълнителен директор на Green Life Development. Част е от екипа от 2007 г., като преди това заема позицията финансов директор. Има дългогодишен опит като старши финансов експерт, финансов мениджър и финансов директор в български холдинги в сферата на производството, търговията и енергетиката.

Снимка: Юлиан Донов

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.02.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.02.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.69998
0.588242
CNY
10
2.51024
3.98368
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22405
0.44963
RUB
100
2.81625
35.5082
USD
1
1.59023
0.62884