Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

5 урока по маркетинг от тийнейджъра с 23 млн. последователя

Американският влогър Джими Доналдсън, известен още като MrBeast. /YouTube

Ако никога не сте попадали на някое от видеата му, задължително посетете канала му. Джими Доналдсън, познат още като MrBeast, е американски влогър и притежава най-бързо развития канал в историята на YouTube.

През 2019 г. всяко видео, което е споделил, е достигнало над 14 млн. гледания, а богатството му надминава 6 млн. долара. Ето какво можем да научим от Джими за нашия онлайн маркетинг.

Иновации

Почти всяко YouTube видео е копие на нещо, което вече е създадено. Не ме разбирайте погрешно, хората го правят, просто защото работи. А защо не заложим на това да сме уникални и да направим нещо, което никой никога не е виждал преди?

MrBeast не спира да експериментира и да опитва новости, от което създава и нови формати. Сред най-впечатляващите предизвикателства, с които се зае в края на миналата година, бе засаждането на 20 млн. дървета. Популярността му кара други големи създатели на съдържание да искат да участват във видеата му, а това му позволява да достига и до по-широка аудитория.

Тенденции

Има много начини да овладеете един тренд. Нужно е само да сте креативни и да го адаптирате към стила си. Той измести фокуса на канала си от себе си и намери начин да овладее редица тенденции.

Ключовият стратегически ход, който той предприе, бе да използва по-големи имена в своя полза, дарявайки абсурдни количества средства на стриймове или правейки безплатна реклама на други канали.

Инвестиции

Повечето хора, които се захващат с един тренд, започват да губят фокус над усъвършенстването на канала си. Въпреки че е само на 21, Джими разбира, че за да отбелязва растеж, трябва да инвестира постоянно.

Разсъждавайте за корпоративните си онлайн профили като за растения, които трябва постоянно да подхранвате, така че да разцъфнат.

Добрина

В основата на канала на Джими са добрите дела – именно това е неговате печеливша дългосрочна стратегия. На хората никога няма да им омръзне да гледат един човек, който постоянно предлага подаръци и пари на хора, за да подобри начина им на живот.

В едно от видеата си той и негови близки си поръчват пица, а като бакшиш, дават на доставчика цяла една къща.

Когато поставите аудиторията в центъра на интересите си, тя сама ще продължи да се връща при вас.

Стойност

Хората искат да слушат и четат невероятни истории. Всички искаме да разберем за нещо, за което никога до момента не сме знаели. Джими е добър и в това. Всяко негово видео ще ви накара да искате веднага да натиснете, за да видите какво ще стане.

На първо място трябва да сте запознати с това колко са важни заглавията, тъй като именно те спират вниманието на потребителите. Преди да натиснат върху тях, те трябва да бъдат заинтригувани и развълнувани да видят какво предстои.

Не губете повече време – имате нужда само от камера и компютър, за да създадете любопитното съдържание за бранда си, което всички искат да видят.

Алег Весим за Medium.com

още по темата
още от Маркетинг