Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Какво искат милениалите точно сега

Pexels

Милениалите, или родените около периода 1980-2000 година, са едно от най-големите предизвикателства за брандовете в момента. В САЩ например те са над 90 млн., с което броят им надвишава този на предишните две поколения.

„Уошингтън Поуст“ публикува проучване, поръчано от Goldman Sachs, една от най-старите инвестиционни банки в света, за това какво искат и какво не милениалите. Някои от предпочитанията им се установяват трайно, докато други е възможно да се променят във времето.

Какво не искат?

Къща

Въпреки че един ден може и да поискат да го направят, милениалите не са заинтересовани да си купят къща в близкото бъдеще, дори над 30% от тях са щастливи от това да живеят вкъщи с родителите си.

Телевизор

Повече от половината от респондентите в проучването отбелязват, че нямат намерение да си купуват телевизор в близкото бъдеще и не се вълнуват от тази тема като цяло. Вместо това, те „консумират“ телевизионни предавания и филми чрез лаптопите, таблетите и други устройства с интернет връзка.

Кола

Много от младежите са привърженици на споделените пътувания и обществения транспорт и биха предпочели тях пред закупуването на лично превозно средство, а с помощта на услуги като Uber, Spark и Lime имат достатъчно опции.

Какво искат?

Да е евтино

В сравнение с предшестващите ги поколения, милениалите предпочитат цената пред качеството, което означава, че инвестирането на по-малко средства е по-важно от тях, отколкото фактори като издръжливост, материали, вложени в изработката, и други.

Да бъдат здрави

Те наистина искат да спортуват и да се хранят здравословно. Значителна част от тях избират да избягват лоши навици като пушенето на тютюневи изделия и пиенето на алкохол.

Спортни стоки

Много от милениалите имат повече спортни стоки – облекло и обувки, както и джаджи, свързани със следенето на здравословното състояние.

Социални мрежи

Младежите до голяма степен зависят от социалните медии в изпълнението на свои дейности от ежедневието – от избора на места за хапване, през комуникацията с приятели и търсенето на нова работа до решението какво искат да си купят. Според друго изследване 34% от хората милениалите са съгласни със становището „когато един бранд използва социалните медии, аз го харесвам повече“.

По материал на Inc.com

още по темата
още от Маркетинг