нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Направете си услуга, назначете точно този технически магьосник

Снимка: Shutterstock

Върху какво трябва да се съсредоточат уебмастърите през 2019 г.?

Интересно е, че отговорът е доста последователен през последните години: наемете технически SEO или разработчик, който има общо разбиране за SEO, за вашия маркетингов екип.

Не сте особено сигурни, че наистина имате нужда от SEO експерт с опита на developer? Нека да разгледаме някои от най-важните аспекти на SEO и да видим:

Клиентите ви използват мобилни телефони.

През последните две години повече от половината от употребата на интернет е от мобилни устройства и този брой продължава да се увеличава. Всъщност, процентът стана толкова висок, че Google реши да изведе мобилното търсене на първо място (Google използва мобилната версия на вашия сайт при индексиране) от март миналата година.

Така че, разбира се, вие трябва да имате удобен за употреба чрез мобилните устройства сайт, за предпочитане "Responsive" и стил на кодиране, който позволява на сайта да показва правилно за всеки размер на екрана автоматично. И разбира се, имате нужда от сайт, който се зарежда невероятно бързо (например за под 1 или 2 секунди).

Неотдавнашно проучване на Google анализира над 11 милиона целеви страници, като установи, че над 70% отнемаха по 5 секунди, за да може визуалното съдържание да се изобрази и над 7 секунди, за да се зареди цялата страница.

Голяма част от времето за зареждане се дължи на размера на изображенията в сайта и данните, като 79% от всички анализирани страници са били над 1 мегабит (около два пъти повече от препоръчания размер). Но дори ако размерът на изображението и данните беше разрешен като проблем, анализираните страници не са били дори близо до препоръчителните 1,3 секунди за първо визуално показване и 3 секунди за пълното зареждане на страницата.

Това е мястото, където някой с технически опит в екипа ви е супер важен, защото ще отнеме повече от просто да се намали размера на изображението и данните, за да постигне сайтът ви общата скорост в рамките на препоръчаните спецификации за време.

Имате нужда от някой, който разбира Javascript.

Продължава на следващата страница.

още по темата
още от Маркетинг