Затвори

Социални мрежи за малкия бизнес - основните въпроси

Снимка: Shutterstock

Чували ли сте фразата „Провалът в планирането е планиране на провал”? Това е старо и златно правило в света на маркетинга, което може да се отнесе към модерните малки фирми в социалните медии. Създаването на подробна медийна стратегия за действие в тях все още е важно, за да имате сигурен и стабилен бизнес. Това посочва Entrepreneur.com.

Авторите на изданието припомнят, че стратегията за реклама в сайтовете за комуникация се крепи върху отговорите на няколко фундаментални въпроса, които са следните:

„Какво цели да постигне фирмата ми чрез социалните медии?”

Отговорът: Зависи от вида на бизнеса ви. Можете да ги използвате, за да популяризирате марката си, директно да се свързвате с клиенти, да разрешавате проблеми, да предлагате добавена стойност към офертите си и да промотирате специфични продукти и услуги.

„Кой трябва да поддържа регистрациите на фирмата ми в тях?” 

Отговор: Ако компанията ви е малка, делегирайте задачата на член на екипа, който има опит с тази област. В случай, че тя е по-голяма, можете да ангажирате квалифициран служител от маркетинг отдела. При най-големия бизнес с широки маркетинг бюджети се назначава външна агенция с опит в областта.

„Трябва ли бизнесът да има присъствие във всички популярни социални медии?”

За начало, експертите съветват малкия бизнес да започне със създаването на присъствие само в една социална мрежа, поне в първите няколко месеца на установяването на маркетинг присъствие. Коя да бъде тя? Разберете къде има най-много от клиентите ви.

„Кои са най-добрите социални медии за мрежи бизнес?”

Независимо дали фирмата ви е малка или голяма, не можете без регистрация в Twitter, според сп. Entrepreneur. Изданието посочва, че това е платформа, с която човек лесно се научава да работи. 140-те знака на съобщенията й са сила. Ако компанията ви е основно b2b бизнес, използвайте LinkedIn и оптимизация в търсенето в Google.

В Slideshare могат да се достигнат лидери в индустрията. B2C компаниите пък често постъпват умно във Facebook и Pinterest. 

Имайте предвид и Instagram. 

„Колко често трябва да публикувамe съдържание от името на марката ни?”

За марките се препоръчва публикуване от два до пет пъти на ден. Отнася се за всички социални мрежи. Една публикация не е достатъчна.

Продължава на страница 2.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йордан Узунов е директор производствена дирекция в СТЕМО. Магистър по компютърни системи и технологии от Техническия университет - Варна. Сертифициран ИT одитор от международната неправителствена организация ISACA - Асоциация за одит и контрол на информационни системи.

Милена Драгийска е главен изпълнителен директор на "Лидл България"

Цитат на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 15.08.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 15.08.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73251
0.577197
CNY
10
2.49793
4.00331
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.19436
0.455714
RUB
100
2.57388
38.8519
USD
1
1.72761
0.578834