Затвори

7 мита за шефа

шеф

Снимка: Shutterstock

Замисляли ли сте се, какъв живот водят шефовете на компании. Ако сте, вероятно си представяте блясък, лукс и частни самолети. Реалността в голяма част от случаите е малко по-различна. В статия за изданието Fast Company, няколко главни изпълнителни директори споделят за най-големите митове за живота на шефовете, в които служителите вярват.

1. ГЛАВНИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ДИРЕКТОРИ ИМАТ БЛЯСКАВ ЖИВОТ

От частни самолети до петзвездни хотели, главните изпълнителни директори живеят луксозен живот. Не е така, казва Алекс Шотман, главен изпълнителен директор на Workfront - доставчик на софтуер за управление на проекти. "5 минути преди събранието ще натъпчете сух сандвич в устата си. В 1 часа сутринта ще прстигнете в някакъв лош хотел и ще работите в събота сутрин много преди обикновените хора да се събудят", казва той. "Но повечето хора си мислят, че си живея живота."

"Трябва да се усъвършенствате ден след ден", добавя Джеб Ори, главен изпълнителен директор на Phone2Action, който позволява на гражданите да се свързват с политиците. "Трябва да прекарвате времето си с клиенти, да ги научите, как да работят и как да използват продукта ви. Трябва да се обграждате с хора, които са по-добри от вас, и трябва да създадете условия, за да бъдат успешни и те."

2. РЪКОВОДИТЕЛИТЕ СА САМОТНИ

Лесно е да си помисли човек, че шефовете са самотни, понеже вие сте обградени с много колеги, казва Матю Шилц, главен изпълнителен директор на приложението Salesforce Conga. Бизнесът обаче не трябва да се управлява самостоятелно, добавя Шанън Майлс, съосновател на BELAY, виртуален доставчик на работна сила. "Успешните изпълнителни директори се заобикалят с хора, които споделят сходни виждания и могат да помогнат целите да се изпълнят."

3. РЪКОВОДИТЕЛИТЕ ИМАТ ВСИЧКИ ОТГОВОРИ

За съжаление не е така, казва Аманда Ланерт, главен изпълнителен директор на Jellyvision - доставчик на комуникационен софтуер за служители. "Но имаме способност да намерим отговорите чрез нашите екипи, мрежи и изследвания." Един добър лидер може да бъде преценен по силата на екипа, с който се заобикаля, добавя Талбът Рош, президент и главен изпълнителен директор на финландската компания Blackhawk Network. Ръководителите се обграждат с интелигентни хора, които имат опит.

4. РЪКОВОДИТЕЛИТЕ ПЕЧЕЛЯТ МИЛИОНИ ВСЯКА ГОДИНА

Някои може би да, но реалността е, че повечето изпълнителни директори получават заплащане, въз основа на големината на фирмата, в която работят и в сферата на своята индустрия, казва Марк А. Джилмор, главен изпълнителен директор и президент на Wired Integrations - технологична консултантска фирма, базирана в Силициевата долина. "Повечето главни изпълнителни директори правят умерени шест цифри, но не са милиардери с безкрайни пари", казва той. "Тази група е 1% от 1%, за които често четем нелепици в заглавията. Главният изпълнителен директор често не прави най-много пари, добавя Скот Колисън, главен изпълнителен директор на фирмата за научни данни Continuum Analytics. "Най-гдобре заплатени трябва да са ключовите сътрудници на техническите и търговските позиции", казва той.

Етикети
Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 19.01.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 19.01.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6634
0.601178
CNY
10
2.49211
4.01266
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21335
0.451804
RUB
100
2.82095
35.4491
USD
1
1.59594
0.62659