Затвори

9 симптома на стреса

Снимка: Shutterstock

Не е тайна, че стресът е причина за много от нашите болести, пишат редакторите на ABC Fact. Той ни пречи да сме ефективни, нарушава имунната ни система, влошава цялостно здравето ни. Понякога дори не осъзнаваме, че сме в състояние на стрес, защото той умело се прикрива сред други симптоми. По-долу описваме 9 такива симптома, на които трябва да се обърне внимание и да се потърси цялостната причина за тези състояния.

1. Изпитвате болка

Повечето хора не слушат тялото си докато не започнат да изпитват нетърпима болка. Когато нивото на стрес е много високо, в тялото ни започват процеси на самоунищожение. Възможно е да имате проблеми със стомаха, сърцебиене, продължително напрежение в мускулите, диария, болки в гърдите. Започвате редовно да се разболявате, развивате артрит или чести главоболия. Не пренебрегвайте симптомите! Това е първата стъпка за справяне със стреса. Настъпило е време за неотложни промени.

2. Нарушен сън

Всички промени в съня, са индикатор за проблем. Независимо дали става дума за постоянна умора поради изтощение или безсъние. Медитация, здравословна диета и физически упражнения ще помогнат да се справите донякъде със ситуацията, но трябва да намерите корена на проблема, който предизвиква това състояние. Може би сте твърде разтревожени през нощта? Или имате кошмари? В крайна сметка, това, което се случва с нас всеки ден, влияе на подсъзнанието ни през нощта. В резултат на това човек страда от липса на сън. И стресът от своя страна е пречка да приведем мозъка си в покой. 

3. Постоянни промени в телесното тегло

Преяждате или забравяте да ядете? Когато сте под стрес, метаболизмът се забавя, така че бързо трупате наднормено тегло. Промените в апетита са един вид радар на емоционалното и физическото ни състояние. Когато човек е под стрес, клетките на тялото не получават необходимото количество кислород. Храната дава енергия и начина по който се храним е показател за това как се справяме. Ядете много сладко? И.r може би не се храните достатъчно? Тялото е сложен механизъм и нашето отношение към него се основава на нашата умствените способности за преодоляване на емоционалните проблеми.

Етикети
Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йордан Узунов е директор производствена дирекция в СТЕМО. Магистър по компютърни системи и технологии от Техническия университет - Варна. Сертифициран ИT одитор от международната неправителствена организация ISACA - Асоциация за одит и контрол на информационни системи.

Милена Драгийска е главен изпълнителен директор на "Лидл България"

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72502
0.579703
CNY
10
2.49404
4.00956
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.18346
0.457989
RUB
100
2.5461
39.2758
USD
1
1.717
0.582411