нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

A1 прекрати договора на "Атака" заради трупани две години дългове

А1 прекрати договора на ПП „Атака“ заради неплатени задължения, съобщиха от телекома. Натрупаните дългове са над 130 000 лева, от които над 64 000 лева са  по договора за предоставяне на електронни съобщителни услуги. ПП „Атака“ има просрочени задължения към телекома от почти две години, преди А1 да се принуди да прекрати своите взаимоотношения с тях, уточняват от телекома.

Въпреки желанието и многобройните опити от страна на А1 за намиране на решение, включително подписване на споразумение за разсрочено плащане, ПП „Атака“ отказва да заплаща за ползваните услуги, което налага и прекратяването на договорните отношения, допълват от А1.

"Решението на телекома е продиктувано изцяло от бизнес причини и липсата на желание от страна на ПП „Атака“ за погасяване на натрупаните задължения. Разпространените по-рано от ПП „Атака“ твърдения не отговарят на истината и имат за цел единствено да прикрият нежеланието на организацията да уважи договорните си отношения с А1.", подчертават от телекома.

През последните месеци А1 направи множество опити да достигне до взаимноизгодно решение на ситуацията, но липсата на желание за комуникация и намерения за погасяване на задълженията от страна на длъжника, правят невъзможно продължаването на предоставянето на услуги от страна на телекома. А1 ще потърси отговорност по съответния законов ред за публичните изявления и действия на ПП „Атака“, се посочва в съобщението на телекома.

Позицията е в отговор на твърдения от ПП "Атака", с които обвиняват телекома в "рекет в навечерието на изборите".

още от Общество