Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев отива на съд

Снимка: Архив

Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев отива на съд заради случаят с къщата за гости, станал причина и да напусне поста си в правителството.

Окръжна прокураутра - Благоевград е приключила проверката със заключение, че предава на съд А.Д. и Александър Манолев, бивш зам.-министър на икономиката, за представяне на неверни сведения, с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на ЕС за изграждане на „къща за гости" в Сандански. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София, цитирани от БТА.  Посочената само с инициали А.Д. всъщност е 25-годишната Ана Димитрова, която по време на кандидатстването за евросредствата и изграждането след това на къщата за гости е била непълнолетна

От държавното обвинение отбелязват, че обвинителният акт е внесен пет месеца след започването на разследването по случая. Обвинението на Манолев е за подбудителство и помагачество, а Ана Димитрова е обвинена като извършител. Те са представили неверни сведения пред съответните институции, за да получат евросредства, твърди прокуратурата и посочва още, че обвиняемият Манолев подбудил и умишлено склонил Ана Димитрова за извършване на престъплението. Той е давал съвети и разяснения относно процедурата за кандидатстване, условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, както и необходимите за това документи. Също така е осигурил счетоводна и строителна фирми, недвижим имот, върху който да се изгради „къщата за гости", както и земеделска земя за регистрацията на обвиняемата като земеделски производител. Манолев е осигурил и материалите за изграждането на къщата, като ги е предоставил на строителя. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

още от Общество