нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Германците отново се презапасяват с тоалетна хартия

Getty Images

С нарастването на заразените с COVID-19 в Германия се покачва и купуването на тоалетна хартия – притесненията за новите рестрикции и тревогата около втората вълна доведоха до завишено търсене на определени стоки на територията на страната.

Когато пандемията от новия коронавирус се разпространи в цяла Европа по-рано тази година, тоалетната хартия се превърна от обичайна битова покупка в един от най-ценните продукти в рамките на едно денонощие, пише изданието The Local. Тогава паникьосаните потребители опразниха рафтовете на германските супермаркети.

Според оценка на пазарните изследователи в Iri продажбите на тоалетна хартия през втората седмица на месец март са се удвоили спрямо същия период през 2019-а.

„В момента наблюдаваме ново леко покачване на търсенето на определени продукти в магазините ни, като тоалетната хартия“, заяви говорител на веригата Aldi Süd за списание „Виртшафтсвохе“. За наличие на такава тенденция потвърждават и от Lidl, докато Kaufland все още не забелязва промяна.

Мнозина граждани се пошегуваха в социалните мрежи по темата.

Представители на Aldi и Lidl са категорични, че паническият шопинг не е необходим и имат готовност да посрещнат евентуален скок в търсенето.

още от Общество