нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Google отстрани мениджър заради антисемитско изказване от 2007 г.

Getty images

Google отстрани един от мениджърите си заради негово антисемитско изявление, направено през 2007 г., предаде Уолстрийт Джърнал.

Ироничното в историята е, че въпросният служител е бил част от отдела за „разнообразие“, чиято основна цел е да осигурява именно комфортна среда на работа за всеки един служител на компанията, независимо от неговата религия, етнос, пол, възраст или сексуална ориентация.

Въпросният служител – Камау Боб – е написал в своя личен интернет блог през 2007 г. „ако бях евреин, щях да се притеснявам от моя незадоволим апетит към война и убийства с цел да се защитя“.

Той е публикувал този блог малко след като е завършил своята докторска дисертация от Университета в Джорджия. Публикацията беше открита от интернет потребители и след това беше препечатана няколко пъти в различни медии.

Говорител на Google осъди публикацията, като добави, че „тя е предизвикала дълбока болка на членовете на нашата еврейска общност“.

Авторът й също се е извинил, като е обяснил, че е искал да критикува практиките на военните, но въпреки това признава, че е допуснал грешка в изразяването си.

Камау Боб ще бъде преместен в друг отдел на Google.

още от Общество