нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Грета Тунберг дарява 1 млн. евро за борба с климатичните промени

Getty Images

Грета Тунберг ще дари своя парична награда на стойност 1 млн. евро за каузи, свързани с борбата с проблемите с климата и екологичната криза. Това обяви самата тя в официална си профил в Instagram.

17-годишната екоактивистка бе отличена за хуманност от португалската фондация „Гулбенкян“, а средствата са част от наградата ѝ и ще постъпят по сметката на организации, които се борят за по-устойчив свят и защита на природата, с тях ще бъдат подпомогнати и хора на първа линия, засегнати от климатичните промени.

„За мен е невероятна чест и съм изключително благодарна, че бях наградена... Това означава много за мен и се надявам, че ще ми помогне да направя още добро за света“, коментира Тунберг.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on Jul 20, 2020 at 3:34am PDT

Пандемията от COVID-19 принуди шведската активистка да започне да провежда онлайн своите петъчни климатични протести, с помощта на социалните платформи. В края на март тя обяви, че заедно с баща ѝ са били заразени с коронавирус, а през април за борбата с болестта тя дари друга своя парична награда в размер на 100 хил. долара на УНИЦЕФ.

още от Общество