Затвори

"Групама Застраховане“ и CarAmigo стартираха платформа за отдаване на коли под наем между физически лица

Платформата за споделено отдаване и наемане на автомобили е лесна и удобна за работа.

Иновативен бизнес модел на партньорство, базиран на така наречената „споделена икономика” стартираха у нас френската банково-застрахователна компания  Groupama S.A. чрез българското си дружество „Групама Застраховане“ ЕАД  и българо-белгийският стартъп CarAmigo, специализиран в отдаването на коли под наем между физически лица. Двете западноевропейски компании предлагат на собственици на автомобили в България да възстановяват част от направените за тях разходи, като ги споделят с хора, които имат нужда от ползване на лек автомобил за определен период от време. Платформата оперира от месец юли, а от средата на този месец е напълно достъпна и за наематели.

Този нов, но вече успешно наложил се в световен мащаб модел на потребление между самите консуматори има за цел да генерира приходи за тях.

Ето какво включва моделът “CarAmigo” в партньорство с „Групама Застраховане“ ЕАД:

  • Собственик на автомобил регистрира превозното си средство в онлайн платформа на адрес: http://www.caramigo.co      
  • Автомобилът се отдава под наем за срок, определен от собственика му.
  • Желаещият наемател заплаща такса, включваща наемна цена и застраховката на превозното средство през наемния период.

Като основоположник на модела в Белгия, CarAmigo в парньорство с „Групама Застраховане“ ЕАД вярват, че платформата ще се наложи като успешна и в България. Все повече и повече лекият автомобил се налага като предпочитано превозно средство както в големия град, така и извън него. Но паралелно с това годишните му разходи по поддръжка значително нарастват (годишни застраховки, данъци, ремонтни дейности и т.н.) Ето защо, възможността да спечелиш пари от собствения си лек автомобил в момент, в който не го използваш, е полезно предизвикателство за всеки един притежател.

Официален застраховател на наетия от онлайн платформата автомобил ще бъде „Групама Застраховане“ ЕАД. На база на дългогодишната си  международната експертиза в автомобилното застраховане компанията ще отговаря за безупречното състояние,  в което наетият автомобил ще бъде върнат на собственика му. Основното покритие на пригодената за проекта застраховка КаскоКомфорт“ включва пожар и/или експлозия, природни бедствия, счупване на стъкла, кражба или грабеж на цяло МПС, едно събитие пътно-транспортно произшествие (ПТП) през периода на наемане на автомобила.

Предимствата на модела „ Car Amigo” :

  • Нов финансов инструмент: печелиш допълнително от лекия ти автомобил, в момент определен от самия теб.
  • Достъпност : лесна за употреба онлайн платформа за отдаване под наем и наемане на автомобили. 
  • Сигурност: Car Amigo предварително проверява самоличността на собственика и наемателя на съответния лек автомобил. Онлайн заплащането на определената наемна сума е напълно защитено и става в момента на самата резервация на автомобила.
  • Помощ и сигурност на пътя: като ексклузивен застрахователен партньор в проекта, „Групама Застраховане“ ЕАД гарантира защита на автомобила на пътя през определения наемен период.

И не на последно място, освен собственици на леки автомобили, от онлайн платформата ще могат да се възползват и хора, търсещи леки превозни средства в цялата страна.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67122
0.598365
CNY
10
2.50828
3.9868
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.24074
0.446281
RUB
100
2.7727
36.0659
USD
1
1.58418
0.631241