нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

И тази година на море с безплатни чадъри и шезлонги

Снимка: Shutterstock

И тази година ще приложим практиката за безплатните чадъри и шезлонги. Изготвихме промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, предстои неговото съгласуване. Това заяви в ефира на bTV вицепремиерът и министър на туризма от правителството в оставка Марияна Николова. 

Тя добави, че бизнесът по морето вече се подготвя за началото на сезона от 1 май, спазвайки издадените правила за безопасност от Министерството на туризма. По думите й, се очаква всеки момент здравните власти да разпишат правилата, по които чужденци ще могат да влизат в страната ни през лятото за туристическия сезон.

"И тази година ще се разчита основно на български туристи", каза още Николова. По думите ѝ се очаква Европейската комисия да приеме единно решение по отношение на дигиталния зелен сертификат, който според нея ще регулира правилата за влизане на чужденците. 

Вицепремиерът използва повода да поздрави новите народни представители и им пожела надписът, който е над сградата "Съединението прави силата", да ги обединява за важните решения.

Николова добави, че на този етап не са водени разговори с нея за участие в кабинет, тъй като е дала ясната заявка, че може да бъде полезна като експерт. "Дългогодишен експерт юрист съм в държавната администрация. Все още не съм станала член на нито една политическа партия. Като вицепремиер аз бях експертно назначение", уточни министър Николова. 

още от Общество