Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Командоси се събират за протеста във Войводиново. Над 10 буса стовариха жандармерия

1539

Снимка: Дияна Георгиева/Мениджър Нюз

Бивши и настоящи командоси започнаха да пристигат за насрочения тази вечер протест във Войводиново, където техен колега бе пребит от двама роми.

Протестът тази вечер е поредният от началото на тази седмица. Всички участници в него, включително и военните уверяват, че проявата е мирна. Въпреки това, охраната е подсилена с много полицейски екипи, а над 10 микробуса докараха и подразделения на  жандармерията.

Организацията на протеста тази вечер бе коментирана днес в кулоарите на парламента и от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. "Знам,  че там се подготвят да отидат представители на една организация на бивши военни. Разговарял съм с тяхното ръководство, уверението е, че отиват да изразят съпричастност с бития си колега, а не да вършат незаконни действия.", каза той
 Мисля, че полицията ще си свърши работата както първата вечер, когато напрежението и емоцията бяха най-силни. Така вицепремиерът коментира друга информация - за очаквани тази вечер във Войводиново футболни агитки. Според него ситуацията към момента е спокойна, населението е доволно, а две трети от гетото е премахнато.
Каракачанов изрази увереност, че няма да има междуетническо напрежение, но е необходима интеграция на ромите. Според него всяка една община трябва да си направи програма за събаряне на незаконни постройки.
 Който работи, изкарва си прехраната, отива, наема си квартира, в България има хиляди села, в които има и празни къщи, плащаш си тока и водата, работиш, учиш, заключи вицепремиерът. Повече не трябва да си затваряме очите, част от това население, особено в малките населени места, смята, че има само права и всички са му длъжни, категоричен е той.

още по темата
още от Общество
20
Четвъртък
Юни