нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Навални сложен в категория "терорист" от комисия в затвора

Shutterstock

Алексей Навални съобщи, че комисия в затвора му го е определила за екстремист и терорист, но, от друга страна, официално вече не се смята, че има риск той да избяга.

В своя публикация в социалната мрежа Instagram критикът на Кремъл коментира, че е бил призован пред комисия, която гласувала единодушно в подкрепа на промяна на статута му, предаде „Ройтерс“.

В момента Навални излежава две години и половина затвор за нарушение на условно освобождаване. „Просто над леглото ми сега има знак, че съм терорист“, казва Навални в публикацията. Той приветства факта, че вече не е определян като склонен да избяга, с което ще бъде подложен и на по-редки нощни проверки от охраната.

45-годишният опозиционер бе осъден, след като се върна в Русия в началото на годината. В продължение на няколко месеца той пребиваваше в Германия, където се възстановяваше след доказано отравяне с невропаралитичното вещество „Новичок“.

Кремъл отрече да има участие в инцидента. Движението на Навални претърпя още един удар през юни, когато съд постанови дейността му като екстремистка.

Миналия месец Русия заведе ново наказателно дело срещу опозиционера, което може да го задържи в затвора за още десетилетие.

още от Общество