нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Мая Манолова: Хората ме приеха като защитник на правата им

Снимка: Фейсбук

„Независимо, че си съм си подала оставката, аз ще продължа да бъда омбудсман завинаги. Хората ме приеха, като защитник на техните права и като човек, който ще им помогне. Телефонът ми звъни денонощно”. Това разказа в ефира на Нова телевизия бившият омбудсман Мая Манолова.

Преди дни тя обяви новия си граждански проект, в който влизат редица сдружения и известни личности от обществено-културния живот на страната. Той ще се финансира от дарения. Засега Манолова отрича проектът да се превърне в поредната партия и е категорична, че основната му цел е да се помага на хората. Именно затова ще се организират мобилни пунктове, в които хората да споделят своите проблеми.

„Гражданската формация „Изправи се.БГ” събира хора, които не искат да мълчат, а желаят да са активни и изправени. Обединихме се, за да отстояваме демократичните права. В рамките на кметската кампания стъпихме върху ценности без да се замисляме за ляво и дясно”, каза още Мая Манолова.

Бившият омбудсман обясни, че организация ще защитава и свободата на словото, заставайки зад всеки един журналист, който бъде свален от ефир.

„Направих го за Силвия Великова, както и задържаните колеги от „Бивол”, каза още Манолова.

По думите й това не е политически проект, въпреки че имали политически искания срещу мръсния въздух, застрояването на Витоша и липсата на места в детските градини. 

още по темата
още от Общество