нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Прокуратурата иска проверка на болницата в Гоце Делчев заради оставките на лекари

Снимка: Shutterstock

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и поиска Окръжната прокуратура в Благоевград да разпореди извършването на проверка на Многопрофилната болница „Иван Скендеров” в Гоце Делчев. Тя ще бъде направена от РЗОК, Инспекцията по труда, АДФИ, представители на одита от здравното министерство и други компетентни органи.  

Проверката е във връзка с множество публикации в средства за масово осведомяване, петиции, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че болницата може да преустанови обслужването на населението заради подадени заявления за напускане от 14 лекари в здравното заведение и последващо изразено от тях желание да останат на работа в условията на извънредно положение, по което не се е взело отношение.

От прокуратурата уточняват, че болницата е единствената в района и е сред лечебните заведения, включени в националния списък във връзка с мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19.

При проверката ще бъдат изискани становище и действия от страна на Общински съвет в Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата.

 

още по темата
още от Общество