нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ресторантите, образователните школи и казината отново отварят врати

Снимка: Мениджър нюз

От днес отварят ресторантите, частните образователни школи и казината. Това нареди здравният министър проф. Костадин Ангелов със своя заповед, издадена в петък. 

Разрешава се провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания. Допуска се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Изискването е за спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция.

Отпада забраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда занимания.

Разрешават се и посещенията в заведенията за хранене и развлечения между 6:00 ч. и 23:00 ч. с изключение на дискотеки – бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, които ще отворят от 1 април. Изискванията към обектите, които отворят за клиенти от днес, са да използват не повече от 50% от капацитета си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска за лице от персонала.

От днес в часовия диапазон между 6:00 ч. и 23:00 ч. работата си могат да възобновят и игралните зали и казината, при използване на не повече от 50% от капацитета си и носене на защитна маска за лице от персонала и посетителите.

Вече могат да се провеждат групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април - и в чужбина.

Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между посетителите. 

Пълния текст на заповедта можете да се запознаете ТУК

още от Общество