Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Трима лекари, двама председатели на ТЕЛК-комисии и психиатър в ареста за участие в организирана престъпна група

Shutterstock

Най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“ даде Специализираният съд на четиримата с обвинения от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група, която осигурявала срещу подкупи ТЕЛК-решения на здрави лица в София.

Съдът прие изцяло тезата на обвинението, че са налице достатъчно доказателства, за да се предположи, че участниците са извършили престъпленията, за които са обвинени, както и че могат да извършат нови.

Трима от задържаните са лекари - двама председатели на ТЕЛК-комисии и психиатър, управител на медицински център. Четвъртият от групата, който играел ролята на посредник, осигурявал „клиенти“, които срещу сумата от 1500 лв. до 3000 лв., получавали степен на инвалидност, без дори да се явят на преглед.

Т.нар. посредник е задържан след както осигурил на служител в МВР над 50 процента нетрудоспособност срещу 400 евро капаро и 1200 лв. при получаване на документа. Решението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.

още от Общество
12
Четвъртък
Декември