Ананиев описа новия си пост в министерството на финансите като връщане вкъщи

Ананиев описа новия си пост в министерството на финансите като връщане вкъщи

Ананиев описа новия си пост в министерството на финансите като връщане вкъщи

„Връщам се от къщата, в която започна моят трудов стаж с голямо удоволствие. На 1 септември 1980 г. постъпих като току-що завършил студент. През годините натрупах доста опит и ще мога да помогна на колегите“. Това заяви Кирил Ананиев в първия си коментар, след като бе обявено предложението да замести Владислав Горанов на поста на финансов министър, предаде NOVA.

„Вече започнахме да работим по нови социални, икономически и здравни мерки. До неделя ще ги остойностим и в понеделник ще ги представим на коалиционните партньори, за да бъдат одобрени от тях.“, коментира Ананиев.

Той не уточни какви точно ще бъдат мерките, но по думите му става въпрос за средства , които по възможно най-бързия начинн ще стигнат до хората и бизнеса.

„Предстои едно много сериозно приключване на бюджета в условията на COVID. Приходите са доста по-малко от това, което бе предвидено като първоначален план. Предстои ни работата по проектобюджета за 2021 г., като там също приходите няма да бъдат в този размер, в който първоначално ги бяхме разработили в 3-годишната бюджетна прогноза, но се надявам да направим един добър балансиран бюджет“, добави той.

По отношение на министерството на здравеопазването Ананиев заяви, че е била създадена една добра обстановка за работа и че най-важното е колектива да е спокоен, за да бъдат постигнати целените резултати. Той добави, че ще продължи да работи заедно с новия министър  проф. д-р Костадин Ангелов.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ