Асад върна Почетния легион на „империалистичния“ Париж

Асад върна Почетния легион на „империалистичния“ Париж

Асад върна Почетния легион на „империалистичния“ Париж

Сирийският лидер Башар Асад върна на Франция ордена на Почетния легион, след като Париж започна процедура за отнемането на отличието, съобщи ТАСС.

Офисът на Асад съобщи в Twitter, че Големият кръст на Почетния легион е предаден в посолството на Румъния в Дамаск, което временно представлява Париж в Сирия.

Решението за връщане на ордена е взето в отговор на участието на Франция в агресията срещу Сирия заедно със САЩ и Великобритания на 14 април, заявява Асад.

Дамаск допълва, че президентът „не оказва честта да носи ордена на режим, който е роб на САЩ, подкрепя терористични формирования и напада страна-член на ООН в нарушение на международните норми и законност“.

Мина епохата на империализма и колониалния диктат и Сирия, която устоя 7 години във войната с тероризма, няма да се уплаши от безразсъдната робска политика (на Париж), се подчертава в изявлението на сирийския диктатор.   

Асад получи Големия кръст на ордена на Почетния легион през 2001 г. от тогавашния президент Жак Ширак, след като наследи президентския пост от баща си Хафез ал Асад.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ