Аятолах Хаменей: Иран успешно се противопоставя на американските санкции

Аятолах Хаменей: Иран успешно се противопоставя на американските санкции

Аятолах Хаменей: Иран успешно се противопоставя на американските санкции

Иран успешно се противопоставя на американските санкции, заяви върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей в изказване по случай персийската Нова година, предаде Ройтерс.

"Лице в лице със суровите санкции на Америка и Европа, иранският народ демонстрира силна и мощна реакция в политически и икономически план", каза Хаменей в излъчваното по държавната телевизия обръщение. "Основният проблем в страната е икономическият проблем, който частично се дължи на неправилното управление", добави върховният лидер.

Президентът Хасан Рохани също направи обръщение по случай иранската Нова година, предава БТА. "Новата година е година, в която производството ще се увеличи и ще бъдат създадени нови работни места за младите хора", изтъкна той.

Иран сам ще надмогне "нечовешките и незаконни" санкции на САЩ през новата година по иранския календар, но и ще разшири връзките си със страните, на които също е омръзнало "кавгаджийството" на Съединените щати. Това написа вчера в "Туитър" иранският външен министър Мохамад Зариф. 

"Ние разчитаме само на своя народ да преодолее всички трудности, но приветстваме и конструктивни ангажименти, включително с увеличаващия се кръг от държави, на които също толкова е дошло до гуша кавгаджийството на САЩ", гласи постът на Зариф в социалната мрежа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ