Борисов: Нямам приятели. Цигарите са най-големият ми порок

Борисов: Нямам приятели. Цигарите са най-големият ми порок

Борисов: Нямам приятели. Цигарите са най-големият ми порок

Премиерът Бойко Борисов даде обширно интервю за Нова телевизия, в което споделя неща от личния си живот. Борисов коментира и твърдения на опозицията, че има недеклариран имот в Банкя.

Той обясни, че въпросната постройка е пристройка и представлява една стая. Всички данъци за нея били платени. "Това е имотът, в който съм се родил, в който живея и в който ще умра. Няма нова къща, а в моя парцел съм си построил на ъгъла на дувара пристройка. Децата живеят в къщата, а аз съм самостоятелен човек. Имам нужда от място, на което да се срещам с хора. Всичко е документирано, има платени данъци, всичко е според закона. Не е декларирано, защото се намира в същия имот. Аз съм се родил на тая ливада. Когато ние дойдохме в Банкя, там нямаше нито една къща", категоричен бе Борисов.

Министър-председателят отрече да е помагал на братовчед си да направи заменка. "Човекът, който спря заменките в София, се казва Бойко Борисов", категоричен бе министър-председателят. Относно това дали има къща в Барселона, премиерът заяви, че е ходил в този град само веднъж по времето, когато бил кмет.

Относно обвиненията, че има къща в Барселона, Борисов заяви: „Първо започнаха с имение в Лос Анджелис – 100% лъжа. После с остров в Гърция. След това започнаха с Барселона. В Барселона съм бил веднъж като кмет на София преди 12-13 години”, заяви Борисов.

„Нито съм заменил в центъра на София държавни предприятия, нито съм отишъл някъде”, каза премиерът. „Живял съм, живея и в тази къща в Банкя ще умра. Вие ще сте живи, ще го наблюдавате”, заяви Борисов.

Той изтъкна, че няма приятели. „Живея с децата и внуците”, посочи Борисов.

По думите му Европа е най-доброто място за живеене. Извън ГЕРБ любимият политик на премиера е Ангел Джамбазки от ВМРО.

Най-големият порок на премиера са цигарите. "На дърти години почнах да пуша. 50 г. не пуших пак ще го ликвидирам този порок. Умен човек няма как да пуши", каза премиера.

 „Миналото лято не съм почивал. Беше председателството на ЕС, след това направихме формата "16+1" и лятото свърши”, заяви още премиерът.

„Срамувам се с това, което направихме последния месец, дано сме си извадили поука”, заяви още Борисов, визирайки "Апартаментгейт".

„Парите никога не стигат в цял свят”, каза премиерът, запитан за това колко трябва да е минималната работна заплата. „Давахме за пример Франция, а жълтите жилетки протестират”.

За парите, с които живее, Борисов обясни, че заплатата му стига, а транспортът му е безплатен.

"Станишев става много важен човек след неделя. Защото ще се водят преговори за избор на ръководството в Европа, а там той ще има важна роля. Нямам представа защо той не води листата на БСП, но това си е тяхна работа", добави той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ