Божков пратил сигнал до Гешев по мейла, прокуратурата ще го проверява

Божков пратил сигнал до Гешев по мейла, прокуратурата ще го проверява

Божков пратил сигнал до Гешев по мейла, прокуратурата ще го проверява

Васил Божков е изпратил сигнал до главния прокурор по мейл. Това съобщи лично Иван Гешев в Ябланица, където се провежда операция срещу битовата престъпност. 

"Сигнали във Facebook не са нормална практика, но съм сигурен, че всичко ще бъде проверено - дали са комикси, рисунки или сигнали, няма значение", коментира Иван Гешев.

Според него обвиняемите и подсъдимите преценяват сами как да се защитават, както и че "бизнесмени като Иво Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев преценяват кога да подкрепят други обвиняеми като Божков." 

Главният прокурор сподели също, че до него е постъпил и сигнал от издание, близко до Цветан Василев, но не уточни неговото съдържание. 

"И двата сигнала са разпределени към съответните прокурори. Задължението на прокуратурата е ясно - да проверява всички конкретни обстоятелства и доказателствата както в подкрепа на обвинението, така и доказателства в полза на обвиняемите", добави Иван Гешев. 

Припомняме, че в края на май Специализираната прокуратура повдигна нови 7 обвинения на Васил Божков, добавяйки ги към предишните 11 обвинения срещу него, сред които за укриване на приходи от данъци и такси, за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности. Сега Божков е привлечен като обвиняем за ръководене на организирана престъпна група, действала от 2012 г., създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ