БСП внася жалба за отмяна на член в Закона за публичните финанси

БСП внася жалба за отмяна на член в Закона за публичните финанси

БСП внася жалба за отмяна на член в Закона за публичните финанси

От БСП предприемаме крайната мярка и искаме отмяна на този член от Закона за публичните финанси, който приехте и дава възможност да изопачавате бюджетната и финансова политика на страната в тясно партиен, користен и лобистки интерес. Това заяви в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група към ГЕРБ, предаде агенция „Фокус“. 

„ГЕРБ и „Обединени патриоти“ подготвят бюджета за 2018 година и затова още от сега искам да поставим няколко въпроса - държавният бюджет не е счетоводство с приходи и разходи, а най-висшата форма на правене на политика“, посочи тя.

„Умишлено занижавате приходната част, за да се реализират излишъци по две причини - първата е пиарска и я оставяме настрана, да се похвалите, че имате излишъци. Втората обаче е важна и обръщам внимание на нея - този излишък се разпределя, не както е определила Конституцията през държавния бюджет, а еднолично с решение на премиера и постановление на МС“, заяви Корнелия Нинова.

„Не сме против да се финансират общините, не са дофинансирани. Против сме начина, по който го правите, вместо да внесете актуализация на бюджета и в парламента да решим как се финансират общините, го правите еднолично и то по политически начин, предимно към общини поощрявани от ГЕРБ“, каза още лидерът на БСП. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ