ФБР се заинтересува и от зетя на Тръмп заради връзките с Кремъл

ФБР се заинтересува и от зетя на Тръмп заради връзките с Кремъл

ФБР се заинтересува и от зетя на Тръмп заради връзките с Кремъл

ФБР се заинтересува и от зетя на Тръмп, президентския съветник Джаръд Къшнър, във връзка с разследването на връзките на предизборния щаб на милиардера с Кремъл, съобщават американски медии.

Според разследващите 36-годишният Къшнър има важна информация, предава Ен Би Си.

ФБР проучва предполагаемите руски връзки на предизборния щаб на Тръмп по време на президентската кампания миналата година. За специален прокурор на разследването бе назначен по бившия директор на федералната полиция Робърт Мълър.

Адвокатът на Къшнър Джейми Горелик заяви, че клиентът му ще сътрудничи напълно на следствието.

Неназован източник отбелязва, че вниманието на специалните служби към Къшнър не означава, че е заподозрян в каквото и да е престъпление.

„Вашингтон поуст“ пише, че следователите се интересуват от подробностите за срещата на президентския зет с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк и неназован московски банкер.

Конгресът също се разследва руските връзки на щаба на Тръмп. Къшнър вече се съгласи да отговори на въпросите на сенатската комисия по разузнаване.

През март стана известно, че Къшнър и подалият оставка съветник на Тръмп Майкъл Флин са се срещнали през декември с руския посланик в нюйорския Trump Tower. По това време и двамата не са официално назначени в президентската администрация и нямат право на такъв контакт.

След оставката на Флин, главният прокурор Джеф Сешънс заяви, че се самоотстранява от разследването, тъй като и той бе уличен в нерегламентиран контакт с руски представители.

Тръмп отрича яростно всякаква намеса на Кремъл в кампанията му. Русия – също.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ