Хаджигенов: Трифонов събори всички мостове

Хаджигенов: Трифонов събори всички мостове

Хаджигенов: Трифонов събори всички мостове

Разговорите с БСП за третия мандат трябва да се проведат по две причини. Първата причина е чисто политическа, защото в петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме. Това заяви пред БНТ Николай Хаджигенов, депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме“.

„Очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена - всяко отиване на избори по нечия прищявка струва 65 млн.“, каза той, като уточни, че новите избори са по прищявка на Трифонов.

„Аз бях и в предишното събрание, когато той каза отиваме на избори и другият път ще е друго. В петък каза също – следващият път ще е друго и ще разберем, ако се смирите и направите това, което аз искам“, добави Хаджигенов.

Според него втората причина, поради която трябва да се завършат разговорите, е съдебната реформа.

„Освен 65-те милиона, който хвърлихме на боклука, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време. Това даде възможно на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си а Борисов отново ще се мисли за фактор и ще се подиграва на всички от джипката са“, каза Хаджигенов.

„Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това е законопроект за НСО, Закон за защита на бюрото, закриване на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета, което е изключително важно“, уточни той.

Хаджигенов потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат тези теми в НС.

По думите му това забавяне ще продължи колкото е нужно.

„Аз не споделям оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация“, каза той.

Депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме“ заяви, че лидерът на ИТН е единственият, който поставя ултиматуми. „Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори“, каза Хаджигенов.

На въпрос дали партиите си играят с търпението на гласоподавателите, Хаджигенов заяви, че Трифонов със сигурност го прави. „Ние поне сме последователни – строим мостове и се опитваме да говорим с всички без ГЕРБ. Показваме как трябва да се случват нещата. Вземете за пример Временната комисия за полицейско насилие и законопроектите за НСО. Те работят ефективно.“, коментира той.

„Тъжното е, че в ИТН има достатъчно много абсолютно адекватни хора с чудесна експертиза и образование, но някак си те не само не попаднаха в проектите за кабинет, но и не успяват да вземат думата там“, каза още Хаджигенов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ