Huawei: Ограничавайки нашите технологии, САЩ няма да станат по-сигурни и по-силни

Huawei: Ограничавайки нашите технологии, САЩ няма да станат по-сигурни и по-силни

Huawei: Ограничавайки нашите технологии, САЩ няма да станат по-сигурни и по-силни

Ограничаването на дейността на Huawei в САЩ няма да направи страната по-сигурна или по-силна. Вместо това, тези действия ще доведат до ограничаването на избора на САЩ до по-слабо развити и същевременно по-скъпи алтернативи. Това се посочва в официалната позиция на компанията Huawei относно предприетите действия на президента на САЩ Доналд Ртъмп срещу технологичната компания.

Припомняме, че късно снощи той подписа указ, с който обявява извънредно положение за защита на телекомуникационните мрежи на САЩ от чуждестранни заплахи. С указа се забранява на американски компании да използват телекомуникационно оборудване, произведено от компании, които могат да представляват опасност за сигурността на страната. Това решение е смятано за част от по-широките усилия да се забрани достъпа на китайския технологичен гигант Huawei до американския пазар. Пресслужбата на Белия дом изтъкна, че целта на указа е да се защити Америка от чуждестранни противници, които активно и все повече създават и използват в свои интерес уязвими места в информационно-комуникационната инфраструктура. Вашингтон смята, че телекомуникационното оборудване на Huawei, третия по големина производител на смартфони, може да се използва от Китай за шпионаж.

Huawei е безспорен лидер в 5G технологиите. Компанията е готова и би искала да работи с правителството на САЩ за намирането на ефективни мерки за гарантиране на сигурността на продуктите, се казва в официалната позиция на китайската компания.

Ограничаването на дейността на Huawei в САЩ би довело до забавяне на изграждането на 5G инфраструктурата и в крайна сметка ще навреди на интересите на американските компании и крайни потребители.

Освен това, подобни необосновани ограничения нарушават правата на Huawei и повдигат други сериозни правни въпроси, посочват от компанията.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ