Путин е отворен за диалог със Зеленски, декларира Кремъл

Путин е отворен за диалог със Зеленски, декларира Кремъл

Путин е отворен за диалог със Зеленски, декларира Кремъл

Руският президент Владимир Путин е отворен за диалог с кандидата за президент на Украйна Володимир Зеленски по проблемните въпроси от международния дневен ред, заяви на брифинг говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

По този начин той отговори на изявленията на Зеленски, че ако бъде избран, ще се постарае възможно най-бързо да постигне истинско спиране на огъня в Донбас и е готов лично да преговаря с руския президент Владимир Путин, предаде БТА.

"Путин винаги е отворен за диалог, с изключение на ситуации, когато се опитват да подплатят този диалог с различни провокации, да го разкрасят с диверсии и тем подобни. В този случай реакцията на Путин е доста ясна, недвусмислена и решителна. Но при това президентът Путин винаги е бил и остава привърженик на диалога за решаване на онези проблеми, които стоят на дневен ред", каза Песков.

Междувременно стана ясно, че предизборният дебат между Зеленски и сегашния държавен глава Петро Порошенко ще се състои на 19 април, т.е. два дни преди самия вот, насрочен за неделя, 21 април, предаде ТАСС.

Двамата вече се договориха дебатът, който ще бъде предаван по телевизията, да се състои на националния спортен стадион "Олимпийски". По-рано обаче Порошенко бе казал, че очаква Зеленски за дебата на същия стадион на 14 април.

"Моите дебати с Порошенко ще се състоят на 19 април на стадион "Олимпийски" и там аз ще мога да му задам всякакви въпроси", каза Зеленски във видеообръщение, публикувано в страницата на неговия щаб в социалната мрежа Телеграм. Съперникът на Порошенко призова украинците да му пишат предложения какви въпроси да зададе на своя опонент.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ