Мая Манолова: Протестният вот е първа политическа сила

Мая Манолова: Протестният вот е първа политическа сила

Мая Манолова: Протестният вот е първа политическа сила

ГЕРБ загуби тези избори. Протестният вот спечели. Това заяви пред БНТ в първи коментар на изборните резултати Мая Манолова, съпредседател на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

„Според всички социолози „Изправи се! Мутри вън!“ ще бъде част от следващия парламент. Със сигурност вотът за нас е подценен от социолозите, така беше и на местните избори, където даваха феноменални разлики между мен и Фандъкова, а в един момент се оказа че разликите са малки. Влизаме със сериозна и стабилна парламентарна група“, коментира Манолова.

По думите й най-важното на тези избори е, че хората са излезли и гласували „въпреки опитите на властта да саботира вота зад граница и опитите да сплашат хората“.

„Високата активност показва, че хората искат промяна и парламент, който да има висока представителност“, коментира още Манолова.

На въпрос с кого е склонна да се коалира "Изправи се! Мутри вън!" тя заяви, че ще се изчакат окончателните резултати.

„Вижда се, че протестният вот е първа политическа сила. При никакви условия и конфигурации няма да подкрепяме и да търсим общи действия с ГЕРБ и ДПС“, подчерта Манолова.

„Демократична България“ и „Има такъв народ” не са наши конкуренти, ние сме партньори и голямата битка беше срещу партията на статуквото, и мисля, че протестният вот спечели, допълни Манолова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ