Местан: Подкрепата ни за Цецка Цачева не е поискана целувка

Местан: Подкрепата ни за Цецка Цачева не е поискана целувка

Местан: Подкрепата ни за Цецка Цачева не е поискана целувка

Цецка Цачева няма шансове да спечели изборите, ако остане в тесните граници на ГЕРБ. Тя трябва да намери начин да обедини всички политически сили и български граждани, които споделят ценността евроатлантизъм. Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. Той коментира вчерашното решение на партията да подкрепи кандидатът за президент на ГЕРБ, посочва агенция Фокус. „Мотивите стоят по-високо от самата Цецка Цачева, от Бойко Борисов и от ГЕРБ“, каза Местан. Той напомни и цитира Борисов и Цачева, че ГЕРБ никога не е искала подкрепата им за президентските избори. „Това не е поискана целувка“, каза лидерът на ДОСТ.

Местан изтъкна причините, по които ДОСТ подкрепя кандидатурата на Цецка Цачева. По думите му една от тях е реалният риск ляв кандидат да спечели предстоя вот. Според него Цачева отговаря изцяло на евроатлантическите критерии и напомни, че идентичността на ДОСТ е евроатлантическа. „Това е ценността ни“, заяви той.

Местан коментира още, че Пламен Орешарски не е същинският кандидат на ДПС, а е стъпка от политическия казачок към ген. Румен Радев. „Освен ако не се стигне до друга сделка. Защото целта на колегите от ДПС е да намерят път към властта. Път през дясното за тях няма”, категоричен е Местан.

Попитан колко души ще последват призива му да гласуват за кандидата на ГЕРБ той отговори, че впечатляващ брой избиратели ще го направят, въпреки че са млада партия. „Имаме 17 хил. реални члена. Представете си какъв ресурс е това”, допълни той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ