Младеж удари плесница на Мануел Валс

Младеж удари плесница на Мануел Валс

Младеж удари плесница на Мануел Валс

Мануел Валс, бивш премиер и сегашен кандидат за президент на Франция, получи плесница по време на посещението му в Ламбал, Кот д’Армор.

Млад мъж го зашлеви, преди да бъде повален на земята на бодигардове от службата за сигурност, разказва „Монд“. Нападателят е арестуван и вече му е повдигнато обвинение.

Валс бе в Ламбал заради кампанията за първичните избори за кандидат-президент на левицата – те са след 5 дни.

На излизане от кметството заедно с министъра на отбраната Жан-Ив ле Дриан, Валс се здрависвал с избиратели, когато младежът извикал „Това тук е Бретан“ и му ударил шамара.

При завръщането си в Париж бившия премиер и бивш вътрешен министър Валс заяви, че няма да позволи на младежа да му се размине: „Това е символ, ако вие оставите ненаказан един акт на насилие, значи приемате това насилие“.

Преди това той коментира: „Сериозно е, но не това ме интересуваше в Бретан. Винаги ще се натъкнете на индивиди, които искат да спрат демокрацията. Не можем да приемем насилието. Нищо, нищо няма да ме спре“.

Валс стана жертва на нападение и на 22 декември в Страсбург. Мъж хвърли по него брашно в знак на протест заради конституционен текст, който позволява приемането на закон без одобрението на парламента. Валс излезе от ситуацията с хумор, като отбеляза, че оценява, че брашното е било безглутеново. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ