НФСБ внесе сигнал в прокуратурата срещу министъра на туризма

НФСБ внесе сигнал в прокуратурата срещу министъра на туризма

НФСБ внесе сигнал в прокуратурата срещу министъра на туризма

Сигнал срещу министъра на туризма Николина Ангелкова са внесли от Националния фронт за спасение на България (НФСБ). Това обяви заместник-председателят на партията Борис Ячев, предава Дарик.

От партията искат проверка на имотите и доходите на министъра на туризма, след като вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов подаде информация на журналистите, от която по-късно се появиха съмнения, че и тя е закупила апартамент в столичен квартал на по-ниски цени. 

"В публичното пространство се появи информация и за имоти, придобити под пазарната стойност от г-жа Ангелкова, министър на туризма. В тази връзка ние се обърнахме с депутати от НФСБ, без г-н Валери Симеонов, със сигнал до главния прокурор с искане да бъде извършена проверка затова как са придобити тези имоти, дали има съответствие между цена пазарна и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези имоти. Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на публичната власт, на високите етажи на властта и считаме, че една подобна проверка, в зависимост от резултата, може да оневини, включително този, който е проверяван, ако се окаже, че няма законови нарушения", коментира зам.-председателят Борис Ячев. 
 
Ангелкова отрече всички обвинения и обяви, че може да докаже всеки лев от доходите си.

"Влязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев, който съм похарчила", заяви тя пред Нова телевизия днес.

"Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от г-н Симеонов", коментира Ангелкова.

"Този апартамент, който той визира, е закупен през 2008 г., със средства от моите родители на мое име. През 2008 г. не съм се занимавала с политика, била съм в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности. Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци. Така че сделката е изцяло съобразно закона и всичко е прозрачно”, каза още Ангелкова.

Тя подчерта, че апартаментът е закупен на пазарни цени и са платени абсолютно всички данъчни задължения към държавата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ