Нов кандидат за поста на Тереза Мей

 Нов кандидат за поста на Тереза Мей

Нов кандидат за поста на Тереза Мей

Членът на британската Консервативна партия Марк Харпър стана 12-ият депутат на торите, който се включва в надпреварата за поста на министър-председателката Тереза Мей, съобщи на сайта си лондонският в. "Телеграф", цитиран от Ройтерс.

Харпър, който е бил зам.-министър на финансите, каза за "Телеграф", че "наблюдаваме практически същите лица да казват същите неща, които са казвали през последните три години".

Той добави, че като е видял кои са досегашните кандидати, е решил и той да участва. Политикът добавя в изданието, че е готов да предложи "свежи идеи" и не изключва да поиска от ЕС ново отлагане на Брекзит, ако се наложи, предаде ТАСС.

Харпър признава, че е аутсайдер в надпреварата, тъй като много от останалите участници са настоящи членове на кабинета. През 2015-16 г. Харпър беше главен партиен организатор в британската Консервативна партия, информира БТА.

Министър-председателката Тереза Мей обяви на 24 май, че на 7 юни ще пододе оставка заради невъзможността си да осъществи излизането на Обединетото кралство от ЕС. Тя ще остане на поста си до избирането на нов лидер на торите. Този порцес тлрябва да започне на 10 юни и да завърши през втората половина на юли.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ