Превозвачи на протест пред Народното събрание

Manager News

Пет тира блокираха площада пред главния вход на Народното събрание. Превозвачите недоволстват от поредното отлагане на ремонтите по пътищата. Представители на транспортния бранш излъчиха свои представители, за да се срещнат с председателя на парламента Никола Минчев, пред когото да поставят проблемите на пътната безопасност, липсата на мантинели, ремонти на пътища и това, че този сектор е обречен на геноцид. Това стана, след като депутата Петър Петров от „Възраждане“ излезе при протестиращите, за да им съдейства с пропуски за достъп в сградата на Народното събрание, предава БТА.  

При превозвачите на площада бе и министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. "Моето място е тук. Аз не съм министър на една или друга партия, аз съм министър за тези, за които съм избран, добави той пред участниците в протеста", каза Караджов. 

Днес парламентът трябваше да разгледа проекта на решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да осъществява дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Заради провалено заседание на парламентарната комисия по правни въпроси и липсата на доклад, който да бъде внесен в пленарна зала, днес точката, предложена от Настимир Ананиев от "Продължаваме Промяната", отпадна от дневния ред.

Предложението точката да отпадне и днес дойде от Константин Бачийски от ПГ "Продължаваме Промяната". Той се аргументира с вчерашни разговори с представители на МРРБ. "Не съм сигурен дали това предложение е за парламента или за комисията по антикорупция, посочи депутатът. Когато всичко се изясни, ще гледаме проекта в Народното събрание", каза Бачийски. В знак на протест депутатите от ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) излязоха от пленарната зала. 

"Ставаме за смях с неспазване на собствените си решения. Вчера бе гласувано проектът да влезе като точка днес. Спечелилата най-много гласове политическа сила бламира собствения си министър-председател", обясни председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.  

Коментар по темата дойде и от премиера Кирил Петков в кулоарите на парламента. "Предишното правителство на ГЕРБ е правило т. нар. ТРП-та, които са всъщност поддръжка на пътищата, но под това са скрити реални цялостни ремонти на пътища. Това означава, че тези фирми са работели на тези обекти, правили са истински ремонти на пътища, но не носят никакви гаранция към тяхното изпълнение. Това означава, че това е нередност, която трябва да се установи преди разплащане на парите. Не може да правите ремонти като поддръжка и единственото, което "Продължаваме промяната", е да се види колко от тези ремонти реално са извършени, за да има реален контрол", коментира Кирил Петков.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ