Президентът на Бразилия е с коронавирус

Президентът на Бразилия е с коронавирус

Президентът на Бразилия е с коронавирус

Бразилският президент Жаир Болсонаро е дал положителна проба за коронавирус. Това обяви самият той в телевизионно интервю, цитиран от световните медии.

„Всички знаеха, че той (бел. ред. вирусът) ще достигне до значителна част от населението рано или късно“, коментира държавният глава.

Вчера Болсонаро бе тестван за четвърти път за заразата, а малко след това от пресцентъра му съобщиха за CNN, че докато чака резултатите, приема хидроксихлорокин и азитромицин, вероятно поради факта, че вече проявяваше симптоми на COVID-19, включително висока температура. Отново вчера той увери, че белите му дробове са прегледани и са „чисти“, но не позволяваше на никой да се доближава до него.

В началото на пандемията президентът определяше новия коронавирус като „малък грип“, появяваше се публично без предпазна медицинска маска, дори прегръщаше привържениците си. Тогава той разкритикува усилията на правителството за превенция на разпространението на болестта, в резултат на което два пъти бе освобождаван постът на министъра на здравеопазването.

Миналата седмица президентът наложи вето на закон, който целеше да направи носенето на маски задължително в затворени пространства. На 4 юли Болсонаро присъства на честванията за Деня на независимостта заедно с американския посланик в Бразилия, Тод Чапман.

Повече от 65 хиляди души са починали от COVID-19 в латиноамериканската държава, а общият брой на заразените надхвърля 1.6 милиона.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ