Решено: Спират служебно от движение неизправни автомобили

Решено: Спират служебно от движение неизправни автомобили

Решено: Спират служебно от движение неизправни автомобили

Служебно да се прекратява регистрацията на превозно средство, когато по време на периодичен технически преглед се установят опасни неизправности, реши парламентът с промени на второ четене в Закона за движението по пътищата. Регистрацията на превозното средство ще се възстановява също служебно, след успешно преминаване на технически преглед, е предвидил вносителят - депутатът Станислав Иванов от ГЕРБ.

МВР и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще обменят технически данни за регистрираните превозни средства и за периодичните им технически прегледи.

В случаите, когато при извършване на периодичен технически преглед се установи опасна техническа неизправност, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще уведомява МВР за временно отнемане на регистрацията на неизправното превозно средство. След получаване на уведомлението, с отбелязване в автоматизираната информационна система на МВР, временно ще се отнема регистрацията и ще се уведомява собственикът на превозното средство.

След отстраняване на опасната техническа неизправност и след като неизправното превозно средство е преминало периодичен технически преглед ползването на превозното средство ще се разрешава отново, като няма да се осъществява нова процедура за неговата регистрация, се пояснява в мотивите на законопроекта

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ